De geur van warme granola maken het begin van de dag nèt nog iets fijner dan elke andere dag en dan te bedenken dat deze super yummy granola ook nog eens vol zit met goede vetten en proteine.  Bovendien maak je deze granola van de overgebleven haver- of notenpulp dus je verdiend ook nog eens extra karma-punten voor het niet verspillen van voeding! 

 

WAT GA JE DOEN?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Terwijl de oven opwarmt begin je allereerst met het maken van jouw favoriete melk. Bijvoorbeeld een romige cashewm*lk, snelle haverm*lk of lichte amandelm*lk (hieronder vind je ons favoriete cashewm*lk recept) - nadat je de pulp hebt aangedrukt met de MULSI PERS zodat er geen druppel van jouw m*lk verloren gaat, kun je de overgebleven pulp uit de ZEEF scheppen. 

 

Deze pulp doe je in een grote diepe kom en vervolgens voeg je alle droge ingredienten bij elkaar toe in de kom. Zorg dat je de noten wel even goed klein maakt door ze met een groot hakmes in kleine stukjes te tjoppen. Wanneer je alle droge ingredienten met elkaar hebt gemixt dan roer je de gesmolten kokosolie door het mengsel heen. Vervolgens  verdeel je het mengsel over een bakplaat met bakpapier en zorg je dat het bakpapier volledig bedenkt is met zo'n 1 cm van je mengsel. Zo kan alles goed crunchy bakken! 

 

Je schuift de bakplaat in de oven en laat de granola zo'n 15 minuten knapperig worden. Als de granola uit de oven komt kun je hem nog aftoppen met een beetje agave of ahornsiroop, maar deze extra zoetigheid is absoluut niet nodig, want de noten en kaneel geven al een super lekkere smaak van zichzelf. 

 

Lekker op een smoothiebowl of (kokos)yoghurt met warm fruit - wij houden echt van warme appeltjes met kaneel en dan deze granola erbij. Yoghurt appeltaartje anyone? 
 

CRUNCHY ZADEN &
PITTEN GRANOLA

Voedzaam ontbijt of tussendoortje!

CATEGORY

Dessert

SERVINGS

1 Bowl

PREP TIME

5 Minutes

COOK TIME

15 Minutes

CATEGORIE

Ontbijt

PORTIE

Voor 1 persoon

TIJD

20 Minuten

  • INGREDIËNTEN

  • INSTRUCTIES

Haver- of notenpulp

50 gram Biologische havervlokken

Noten naar keuze (bijvoorbeeld cashews, pecans of walnoten)

1 eetlepel kaneel

2 eetlepels chiazaadjes

1 eetlepel pompoenpitjes 

2 eetlepels hennepzaadjes

2 eetlepels gesmolten kokosolie 

snufje (keltisch) zeezout

Optioneel: cranberries, rozijntjes en / of kokossnippers

VERWARM DE OVEN OP 180 GRADEN

heat it up, baby!

MAAK JOUW FAVORIETE PLANTAARDIGE M*LK 
Bijvoorbeeld een romige cashewm*lk, snelle haverm*lk of lichte amandelm*lk. Hieronder aan de pagina vind je ons favoriete cashewm*lk recept. 

Druk al het vocht uit de pulp 
 Nadat je de pulp hebt aangedrukt met de MULSI PERS zodat er geen druppel van jouw m*lk verloren gaat, kun je de overgebleven pulp uit de ZEEF scheppen.

Mix de pulp met alle droge ingredienten 
Deze pulp doe je in een grote diepe kom en vervolgens voeg je alle droge ingredienten bij elkaar toe in de kom. Zorg dat je de noten wel even goed klein maakt door ze met een groot hakmes in kleine stukjes te tjoppen. 

Voeg de kokosolie toe 
Wanneer je alle droge ingredienten met elkaar hebt gemixt dan roer je de gesmolten kokosolie door het mengsel heen.

Bak in de oven

Vervolgens  verdeel je het mengsel over een bakplaat met bakpapier en zorg je dat het bakpapier volledig bedenkt is met zo'n 1 cm van je mengsel. Zo kan alles goed crunchy bakken! Je schuift de bakplaat in de oven en laat de granola zo'n 15 minuten knapperig worden

VOLG ONS OP INSTAGRAM VOOR MEER TIPS & VIDEO'S

Tag @MULSI_NL om jouw creaties en recepten te delen. We reposten graag! 

ROMIGE & SCHUIMENDE CASHEWM*LK

De lekkerste m*lk maak je zelf!

Dit is de meest volle en romige melk om te maken: een lekkere cashewm*lk. Dit is ook direct de m*lk die je het beste kunt maken als je een cappuccino of latte wilt maken - dat komt omdat cashews van zichzelf vettig zijn, waardoor een cashewm*lk gemakkelijk schuimt in jouw melkopschuimer! 

 

Wat heb je nodig?

  • 100 gram cashewnoten
  • Een liter water
  • Snufje zeezout
  • Dadels of agavesiroop om te zoeten

Mix & MULSI alle ingrediënten samen met jouw staafmixer in de MULSI zeef en zie hoe het water omtovert tot een romige, troepvrije havermelk. Het is écht zo simpel! 

PRO-TIP: cashewnoten hoef je niet te weken, maar week je ze wel 4-6 uur dan geven ze nog meer melk en wordt de cashewm*lk nog romiger!

35,129 happy customers

Mulsi | Make Your Own Vegetable Milk!

Title
€39,95

over 2,700 satisfied customers

MULSI | Make Your Own
Vegetable Milk!

€39,95

THE BENEFITS OF MULSI:

€0.50 per 1L milk 

Sustainable

Ready in 1 minute

Buy Once, Use Forever!

image

+Gratis Ebook

MET 20 RECEPTEN

20.00

0.00

Free Shipping

Money back guarantee

Satisfied customers! 

WHAT IS IT?

With MULSI, you can make the tastiest plant-based milk from nuts, seeds, grains, and legumes in just a few minutes, without unhealthy additives, sugars, and E-numbers that are found in the packs of plant-based milk from the supermarket. 

INCLUDING

  • 1x Transparent BASIN 
  • 1x the MULSI SIEVE
  • 1x the PRESS to press the milk
  • 1x CAP to store your milk

    BONUS: E-book with 20+ favorite recipes

SHIPPING & RETURNS

SHIPPING: When you order MULSI, you can expect the MULSI to be processed within 6 days. After processing, you usually have the MULSI at home the next day. You will receive a payment confirmation via email, also check your spam!

RETURNS: Not satisfied? No problem! You can easily return your purchase within 30 days of receipt. Contact our customer service to start the return process. We offer a full refund or an exchange, no hassle.

30-DAY MONEY-BACK GUARANTEE

Not satisfied with the MULSI? No worries! We stand 100% behind our product, but if it doesn't meet your expectations, we're happy to refund your purchase - no fuss!