De geur van warme granola maken het begin van de dag nèt nog iets fijner dan elke andere dag en dan te bedenken dat deze super yummy granola ook nog eens vol zit met goede vetten en proteine. Bovendien maak je deze granola van de overgebleven haver- of notenpulp dus je verdiend ook nog eens extra karma-punten voor het niet verspillen van voeding!
WAT GA JE DOEN?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Terwijl de oven opwarmt begin je allereerst met het maken van jouw favoriete melk. Bijvoorbeeld een romige cashewm*lk, snelle haverm*lk of lichte amandelm*lk (hieronder vind je ons favoriete cashewm*lk recept) - nadat je de pulp hebt aangedrukt met de MULSI PERS zodat er geen druppel van jouw m*lk verloren gaat, kun je de overgebleven pulp uit de ZEEF scheppen.
Deze pulp doe je in een grote diepe kom en vervolgens voeg je alle droge ingredienten bij elkaar toe in de kom. Zorg dat je de noten wel even goed klein maakt door ze met een groot hakmes in kleine stukjes te tjoppen. Wanneer je alle droge ingredienten met elkaar hebt gemixt dan roer je de gesmolten kokosolie door het mengsel heen. Vervolgens verdeel je het mengsel over een bakplaat met bakpapier en zorg je dat het bakpapier volledig bedenkt is met zo'n 1 cm van je mengsel. Zo kan alles goed crunchy bakken!
Je schuift de bakplaat in de oven en laat de granola zo'n 15 minuten knapperig worden. Als de granola uit de oven komt kun je hem nog aftoppen met een beetje agave of ahornsiroop, maar deze extra zoetigheid is absoluut niet nodig, want de noten en kaneel geven al een super lekkere smaak van zichzelf.
Lekker op een smoothiebowl of (kokos)yoghurt met warm fruit - wij houden echt van warme appeltjes met kaneel en dan deze granola erbij. Yoghurt appeltaartje anyone?