Havermelk is sinds een paar jaar enorm gestegen in populairiteit. En om eerlijk te zijn, ook wij zijn enorme fan van een lekkere havercappu op zijn tijd!
Daarom is het ook zo fijn dat je vanaf nu gemakkelijk en snel jouw eigen havermelk kunt maken! Wij gooien zelf graag een handje cashews bij onze haver wanneer we melk maken, omdat cashewnoten zorgen voor een romige smaak en textuur. En dat is dan weer heel lekker in je koffie!
Laat je de cashews weg? Dan is deze melk ideaal voor mensen met een noten allergie of lactose-intolerantie. Bovendien zit haver boordevol vezels, wat kan helpen bij een gezonde spijsvertering. Voor een lekkere havermelk heb je weinig nodig, kijk maar:
Wat heb je nodig?
Een handje / 90 gram havervlokken (je kunt ze weken, maar hoeft niet)
800 ml water
1 eetlepel biologische honing of ander zoetmiddel (optioneel)
(en wil je jouw havermelk romiger maken? Voeg dan een handje cashew noten erbij!)
Wat ga je doen?
1. Voeg 800 ml vers water in het BASIN
2. Doe de haver (en eventueel de cashews) in de ZEEF
4. MIX het geheel met een staafmixer
5. Verwijder de ZEEF en druk alles wat in de zeef zit aan met de STAMPER om zo de melk van de pulp te scheiden.
6. Roer de agave siroop, de druppel(s) vanille en het snufje zout naar eigen smaak door de melk.
Deze melk is natuurlijk super lekker en gezond om zo te drinken, maar ook perfect voor in je cappuchino, pannenkoeken of een lekker ontbijtje! Vergeet ook niet het achtergebleven haver/notenschaafsel te gebruiken. Je kunt er bijvoorbeeld lekkere koekjes van bakken, als topping gebruiken voor je ontbijt of als basis van je pannenkoekjes!
Enjoy!