Je hebt hierboven gezien hoe je gemakkelijk en snel een liter kokosmelk maakt.
Met deze vers gemaakte kokosmelk kun je eindeloos variëren. Zo kun je bijvoorbeeld een fruitig drankje ervan maken voor een hete zomerdag, kun je de overgebleven kokos gebruiken voor een hartige curry en met de kokosmelk kun je kokospannekoekjes maken.
Eén van onze favorieten is een KOKOS & KURKUMA LATTE
Dit kun je op twee verschillende manieren doen.
MANIER 1
Als je de kokosmelk al gemaakt hebt en je wilt niet de volledige liter gebruiken voor een Kurkuma latte dan verwarm je 1 mok van de kokosmelk in een pannetje. Roer daar 1 theelepel Kurkuma, een snufje zwarte peper, een theelepel kaneel en een lepel rauwe honing doorheen. Et Voila! Jouw Kurkuma Latte is ready en je hebt nog genoeg kokosmelk over in de koelkast om later van te drinken.
MANIER 2
Ook kun je direct de Kurkuma Latte vers in jouw MULSI maken. Naast de kokosrasp voeg je ook de volgende verse ingredienten in de MULSI ZEEF:
- 2 stronkjes verse Kurkuma
- 1 schijfje gember
- 1 kaneelstokje / 1 eetlepel kaneel
- 1 eetlepel Kurkuma poeder
- 1 mespunt zwarte peper (om de Kurkuma te activeren)
- 1 eetlepel rauwe honing
Je mixt al deze ingrediënten met een staafmixer door elkaar in de zeef en je ziet jouw verse Kurkuma Latte ontstaan.
Proef en voeg eventueel nog wat extra zoetstof, een snufje zout of een mespuntje peper toe om de Kurkumma Latte op smaak te brengen.
Enjoy!
WAT TE DOEN MET DE PULP?
Dit kokos / kurkuma / gember mengsel is de perfecte basis voor een wortel / zoete aardappel soep.
WAT HEB JE NODIG?
- De PULP van jouw Kurkuma Latte
- 1 rode ui
- Eventueel wat extra verse gember in blokjes gesneden
- 1 teentje knoflook
- 6 wortels / 2 winterpenen in grove blokjes
- 3 zoete aardappelen in grove blokken
- 800 ml water
- 2 theelepels Kurkuma poeder
- Peper en zout naar smaak
WAT GA JE DOEN?
- Fruit de ui en knoflook in een soeppan
- Voeg de PULP van jouw Kurkuma Latte toe en fruit kort mee
- Voeg het extra Kurkuma poeder toe en voeg wat peper en zout toe
- Voeg de wortels en zoete aardappel toe en bak 5 minuten mee met de smaken in de pan
- Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook
- Laat koken totdat de groente zacht zijn en je er met een vork in kunt prikken
- Mix het geheel met een staafmixer of blender
- Breng op smaak met peper en zout
- Serveer eventueel met wat verse kruiden zoals platte peterselie of koriander en een lekker stukje brood