VERSE AMANDELMELK - Mulsi

VERSE AMANDELMELK

Met slechts een handje vol ingrediënten en een beetje liefde, zul je verbaast zijn over hoe gemakkelijk het is om je eigen amandelmelk te maken. Wanneer je de MULSI én een staafmixer hebt, dan is het nog geen 5 minuutjes werk. Het alternatief is om een (dunne)kaasdoek en een blender te gebruiken. Het kost dan alleen wat meer tijd en geeft wat meer troep. Hoe dan ook: het resultaat is om van te smullen! 

 

 

Wat heb je nodig?

2 handjes / 140 gram amandelen
800 ml water
1 kneep agavesiroop of ander zoetmiddel (optioneel)
Een druppeltje vanille extract (of snufje vanille poeder)
Een mespuntje (keltisch) zeezout

Wat ga je doen?

1. Laat de amandelen minimaal 6 uur weken in water.
2. Voeg 800 ml vers water in het BASIN
3. Doe de amandelen in de ZEEF
4. MIX met een staafmixer de amandelen in de zeef tot ze verpulverd zijn
5. Verwijder de ZEEF en druk alles wat in de zeef zit aan met de STAMPER om zo de melk van de pulp te scheiden.
6. Roer de agave siroop, de druppel(s) vanille en het snufje zout naar eigen smaak door de melk.

En zo heb je supersnel, supereasy jouw eigen gemaakte verse amandelmelk! Enjoy!

Terug naar blog